Make your own free website on Tripod.com

Pa ty
Home ] Up ]

 

Ismail Kadare

                                     
                                       Pa ty

                        Ti ike udhes se pafundme
                         Ku zverdhin druret gjetherenes
                         Mbi gjokse pellgjesh tani tundet
                         I arti medalion i henes.

                         Lejleket iken.
                         Fill pas teje
                         Si stof i keq u zbeh blerimi
                         Dhe ngjajne toka, pylli, reja,
                         Me negativin e nje filmi.

                         Tani ne fusha shkoj menduar
                         Ku nis te fryje ere e ftohte,
                         Ku ca mullare te gjysmuar
                         Duken qe larg si Don Kishote.

                         C'te bej, po them me vehten time,
                         Ne kete ore te vone te muzgut,
                         Ku qerrja baltave ben shkrime.
                         Te lashta sa te Gjon Buzukut?

                         Do te shkoj te ulem permbi pellgjet,
                         Te pi ne gjunje duke rene,
                         Ne gryke e di qe do te me ngelet
                         I ftohte medalioni i henes.

                                  Nga "Perse mendohen keto male"