Make your own free website on Tripod.com

Fabula
Home ] Up ] Bretkosa qe desh te fryhej sa nje ka ] Cinxeri dhe milingona ] Dhelpra dhe Cjapi ] Djali dhe dhaskali ] Gjeli dhe dhelpra ] Lopa, dhia, delja dhe luani ] Luani dhe miu ] Macoku dhe miu plak ] Ujku me dhelpren gjykohen nga majmuni ] Millonai i biri dhe nje gomar! ] Njeriu dhe fytyr' e vet ] Ujku dhe qengji ] Korbi dhe dhelpra ] Ujqrit dhe dhente ]

 

Andon Zako Çajupi
Keto fabula te zgjedhura jane ose perkthime te Cajupit nga La Fonten ose krijime te tija. Edhe nje here Cajupi e tregon forcen e tij shprehese ne vargje ku morali nxiret ne drite duke mare shembuj e ilustrime nga jeta. Nese doni te ushqeni nje zgjuarsi Cajupiane duhet te lexoni keto fabula qe jane te mrekullueshme.

Albasoul