Make your own free website on Tripod.com

Dashuria
Home ] Up ] Dashuria ] Deshire ] Kopshti i Dashurise ] Kurbeti ] Vaje ] Zolejka ]

 

Andon Zako Çajupi
Nje nga temat me te dashura te Andon Zako Cajupit ka qene tema e dashurise te ciles ai i ka kenduar me vargjet e tij me gjithe shpirt. Cajupi eshte i vetmi rilindas qe krahas tematikes atdhetarej futi edhe temen e dashurise. Gjuha e tij popullore dhe teper e pasur e ben ate nje prej rilindasve me popullore shqiptare. Poezi si "Kopshti i dashurise" dhe "Dashuria" jane kryevepra. Po ashtu, Kurbeti eshte nje tematike te cilen ai e trajtoi gjere fale dhe faktit qe ai vete punoi e jetoi larg vendit te tij.