Make your own free website on Tripod.com

Fan Noli
Home ] Up ] Fjalim ] Hymni i Flamurit ] Krishti me Kamxhikun ] Marshi i Krishtit ] Mojsiu ne Mal ] Jepni per Nenen ] Thomsoni dhe Kucedra ] Shen Pjetri ne Mangall ]

 

Fan Noli
FAN NOLI, nje nga figurat me te shquara te historise sone kombetare, ne te njeten kohe eshte edhe nje nga poetet me dominante te periudhes se pavaresise. Poezite e vjershat e tij kane nje ritem te forte qe tejcojne mesazhe dhe ide te qarta tek te gjithe ata qe kane fatin ti lexojne ato. Vargjet e tij jane  sa popullore aq edhe kumbuese dhe demaskuese. Megjithese ato jane shkruar ne vitet 20 keto vjersha jane teper te ndjeshme dhe per kohen qe ne je jetojme. 

  Albasoul

 

Degjoni muzike ndersa lexoni poezi!
Vizitoni faqen e MUZIKES SHQIPTARE!
ALBASOUL