Make your own free website on Tripod.com

Marshi i Krishtit
Home ] Up ]

 

Fan Noli


      MARSHI I KRISHTIT

Hosanna o ēliro'njės, Mesi, hosanna! 
Shtroni udhėn me lule, dafin' e hurma, 
Brohoritni trumbeta, timpane, zurna, 
Thirr e zbras, o gurmas: Hosanna, hosanna! 

Kryetrim, qė lėfton, triumfon pėr atdhe, 
Shpėtimtar, kryemjek, kryeshenjt, kryefe, 
Pasuri, dhe liri, dhe fuqi ti na dhe, 
Lum e lum, Galile: Hosarma, hosanna! 

0 i bir i Davidit, i Miri Bari 
Ti na prin dhe na rrit nė luath e vėrri 
Ti na ruan, na mpron, dhe pėr ne bėhesh fli, 
0 Njeri-Perėndi: Hosanna, hosanna! 
 
Pėrmbi Dhe, pėrmi Fron, pėrmi Qjell u-bekofsh, 
Pėrmi djall dhe tiran, pėrmi Ferr mbretėrofsh, 
Me pean dhe temjan, dhe kėmban' u-kėndofsh, 
Drit' e gas, rrofsh e qofsh: Hosanna, hosanna! 
 
0 i fort' o i urt' o i ėmbėl Jesu, 
Plot me bes' e me shpresė tė biem mi gju, 
T'adhurojmė me zėmėr kėtu e tehu, 
Gjithėkunt e pa funt: Hosanna, hosanna! 
 
Hosanna, o ēlironjės, Mesi, hosanna! 
Shtroni udhėn me lule, dafin' e hurma, 
Brohoritni trumbeta, timpane, zurna, 
Thirr e zbras, o gurmas: Hosanna, hosanna!