Make your own free website on Tripod.com

Koha e pamjaftueshme
Home ] Up ]

 

Ismail Kadare

                               
                                  Koha e pamjaftueshme

                              S'kam kohe te harroj shume gjera
                              Qe nga mendja ti nxjerr perjete.
                              Per tragjiket e vjeter e shkreptimat
                              Do t'me duhen se paku dy vjet.

                              Dhe ndoshta po aq per Danten,
                              Per frengjishten tok me plazhet po aq,
                              Ndoshta grate do te jem duke fshire
                              Kur muzgu do te afrohet nderkaq.

                              Si udhetari me peshe te tepert
                              Para avionit qe niset pas pak
                              I ngarkuar rendshem ende
                              Do t'afrohem tek varri humbak.

                              Nga supet si ta heq kete barre?
                              Ku ta hedh kete peshe, si?
                              Me te s'mund te zbres atje poshte
                              Por as lart dot s'e le kurrsesi.

                              I menduar gjer ne cast te fundit
                              Nga mosthenia, nga pengu tragjik,
                              Nje shenje ndoshta te pakuptueshme
                              Do t'ju bej te gjitheve e do ik.

                                                 Pranvere 1990