Make your own free website on Tripod.com

Kristal
Home ] Up ]

 

Ismail Kadare

                                            Kristal                      

                              Ka kohe qe s'shihemi dhe ndiej
                              Si te harroj un' dalngadal,
                              Si vdes tek une kujtimi yt
                              Si vdesin floket dhe gjithcka

                              Tani kerkoj une posht' e lart
                              Nje vend ku ty te te leshoj.
                              Nje strofe a note a nje brilant
                              Ku te te le, te puth, te shkoj.

                              Ne s'te pranofte asnje varr
                              Asnje mermer a morg-kristal.
                              Mos duhet vall' prap te te mbart
                              Gjysem te vdekur, gjysme te gjalle?

                              Ne s'gjetsha hon ku te te hedh
                              Te gjej nje fushe a nje lulnaje
                              Ku butesisht porsi polen
                              Gjithkund, gjithkund te te shperndaj.

                              Te te mashtroj ndoshta keshtu
                              Dhe te te puth e t' ik pa kthim
                              Dhe nuk do te dime as ne, askush
                              Harrimi ish ky, a s'ish harrim.

                                                      1979