Make your own free website on Tripod.com

Demokratet Populiste
Home ] Up ]

 

Bardhyl Londo
    
Demokratet Populiste 

Fryjne ererat. Perjet kane fryre keshtu. 
Ku mbaron valle muzika? Ku fillon zhurma? 
Ne kryqezim te koherave, nje pikepyetje e madhe 
pergjon e 
ngaterruar 
ku mbaron populli, ku fillon turma? 

Ja, dolen populistet demokrate, 
dallge ku perzihet uji dhe shkuma. 
Populli rri serioz, i heshtur, i matur, 
Shakara pa kripe mbllacit turma 

Dhe nisin tiradat, nisin zhargonet, 
burokracia eshte si lopa, demokracia si vetura. 
Populli ul koken poshte i skuqur nga turpi, 
"I madh", "i madh", cirret turma. 

Fryjne erera. Mirefryfshi erera! 
Kush ka veshe e dallon muziken nga zhurma. 
Koha ime, beju sa me pare popull, 
larg, koha ime, larg nga turma. 

Nendor 1990